10 januari 2020blog

Belofte
Grote verwachtingen
Van wat is
En wat zal zijn
Vol verrassingen en wonderen

Laat het zich ontvouwen
Laat het zich aandienen
Zonder angst voor stilstand
Zonder stilstaan
Geen vooruitgang

2020
Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en strekt zich als een gloednieuw, onbetreden pad voor ons uit. Wat gaat het jou en mij brengen, waarheen zullen we allemaal gaan? Wat mogen we dit jaar ontdekken? Welke inzichten zijn we klaar om te ontvangen? Hoe zal alles zich gaandeweg ontvouwen? Het jaar 2020 ligt met een grote strik eromheen voor ons klaar, als een cadeau om uit te pakken. Een belofte voor alles wat dit jaar is én zal zijn.

Nieuw begin
Welkom bij deze eerste Vollemaansblog van Leonie en mij in dit magisch nieuwe jaar. De eerste volle maan vanavond om 20:23 valt in het waterteken Kreeft, het teken van het gevoel en de intuïtie. Het is de maan van de Langste Nacht en staat symbool voor een Nieuw Begin. Het is een tijd van diepe rust. Alles lijkt in januari stil te staan. De feestdagen zijn voorbij, de versiering en lichtjes opgeruimd. De dagen zijn nog kort en donker. Het is buiten nat en koud. Januari is niet voor niets uitgeroepen tot meest deprimerende maand van het jaar met daarin de meest deprimerende dag van het jaar: Blue Monday, die dit jaar op maandag 20 januari 2020 valt.

Stil staan
Toch is dit slechts een beperkte, gesluierde visie op wat er werkelijk plaatsvindt en projecteert het vooral het ongeduld en de haast die we in het Westen zo goed kennen. ‘Stilstand is achteruitgang’ is niet voor niets een gevleugelde uitspraak die maakt dat stilstaan ons een ongemakkelijk gevoel en vaak een negatieve associatie geeft. Is stilstand écht achteruitgang? Als jij stil staat, wat gebeurt er dan met jou? Stel jezelf die vraag eens en beantwoordt hem in alle oprechtheid aan jezelf. Wat is jouw antwoord?

The quieter you become, the more you can hear.

Rumi

Vruchtbaar maken
De natuur geeft haar eigen antwoord en deelt haar eigen waarheid op bovenstaande vraag. Wanneer voor ons de natuur ogenschijnlijk ‘stil staat’ is zij juist in een diepe rust haar balans aan het herstellen. We vergeten het vaak in onze waan van de dag, maar wij zijn deel van diezelfde natuur. Ook wij hebben een natuurlijke behoefte aan herstel van onze innerlijke balans. Dat is niet iets slechts. Iets waarvoor we ons moeten schamen of schuldig voelen. Sterker nog, het is iets noodzakelijks. Essentieel voor ons bestaan. Zonder stil te staan is vooruitgang en groei onmogelijk! Anders geformuleerd: dankzij af en toe stil te staan en onszelf de kans te geven om te herstellen, zorgen we goed voor onszelf. Het maakt dat onze innerlijke en uiterlijke grond klaar is om weer bewerkt en vruchtbaar gemaakt te worden, zodat we vol belofte een nieuw seizoen van zaaien tegemoet kunnen gaan.

Healing takes place from the inside out,
beginning in the silence of our pure awareness
and moving out to our thoughts,
to feelings and to the physical body.
As the healing and renewal occurs,
the natural flow of energy is restored in our life.

Om Ram Ramaya

I balance all aspects of my life

Bron: meditatiereeks ‘Energize your life’ van Deepak Chopra

Durf deze maanronde eens stil te staan en even helemaal niets te doen. Niets te moeten van jezelf. Volg de natuur in haar stilte. Herinner jezelf aan de mantra hierboven: Ik balanceer alle aspecten van mijn leven. Laat je verrassen en ervaar wat stilstaan je brengt. Beleef jouw waarheid hierin en deel het als je het wil delen. Wij wensen je vanuit onze stilte een stille, rustige maand toe.

Liefs,

Leonie en Rosalie

—————————————————————————————————–

Project Cirkels is een co-creatie van Leonie Verbrugge en Rosalie Heefer
Illustratie: Leonie Verbrugge
Tekst: Rosalie Heefer

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *