21 maart 2019blog

Circles

 

I am soft. I am pink.

At first I was just a little seed.

My roots feeded me and the sun gave me her loving warmth.

Slowly I grew a little bigger and a little stronger, day by day.

Then one day my shell became too tight.

It felt as if I could hardly breathe any longer.

Just as I felt I could no longer hold on, my shell broke free.

Suddenly, there was this soft pink light surrounding me.

That light, it came from the inside of me.

Carefully I began to unwrap the layers of my self, one by one.

First the tough ones on top,

then the softer ones in the middle,

and finally I gently unfolded the most vulnerable ones on the inside,

covering my heart.

With every layer I became more aware of who I really am.

And what it is that I am here for.

It is, so I can shine my light.

Sing my own precious song.

The light of my heart, shines for you.

So it can warm and sooth you, just like the sun once did for me.

This is the circle of life.

It is only when we let go of what’s holding us back,

that we get to reach our true destination.

To be exactly who and what we are meant to be.

I am soft, I am pink, I am light and I am love.

Rosalie Heefer

 

Binnen en buiten

De tekst hierboven schreef ik een aantal jaar geleden. Ik was destijds herstellende van een burn-out die me diep bij mezelf naar binnen liet kijken. Die beweging inwaarts liet me zien hoeveel er in mij te ontdekken valt en nog steeds is, telkens weer. Laag na laag. De blik naar binnen keren is spannend, je weet van tevoren niet of je blij bent met wat je ontdekt. Het lijkt zo vaak ogenschijnlijk veiliger om je vast te houden aan dat wat je al kent. Of, beter verwoordt, denkt te kennen. Je neemt alle onplezierigheden maar voor lief en vertelt jezelf keer op keer dat het nou eenmaal is wat het is en dat je het er maar mee moet doen. Toch is dat niet zo. Het is de verleidelijke illusie van het ego. Dat het ook anders kan weet ik inmiddels. Niet vanuit een verstandelijk weten, maar vanuit een innerlijk weten. De weg naar binnen is een prachtige weg om te gaan. Verrijkend, licht en liefdevol.

Alles wat naar binnen toe draait, beweegt zich ook weer naar buiten.

Kijk maar eens om je heen, naar de maan bijvoorbeeld. Deze beweegt zich in een doorgaande beweging van volledig naar binnen gekeerd zijn tijdens Nieuwe Maan, en volledig naar buiten gekeerd zijn gedurende de Volle Maan. In de natuur komen cirkels veelvuldig voor. Op zowel macro- als microniveau. Zo leven we in een ronddraaiend melkwegstelsel, met terugkerende jaargetijden, markeren jaarringen de groei van een boom, beweegt de zee in een cirkelbeweging van eb en vloed en is voor vrouwen de cyclus van hun menstruatie een bekend fenomeen. Zelfs ons dagelijkse bestaan beweegt zich voortdurend rond in een cirkel. Van macro naar micro en van micro naar macro. Oneindig.

Een cirkel symboliseert de oneindigheid en eenheid van alles, het ‘al’. De beweging van een cirkel van binnen naar buiten en van buiten naar binnen vormt een spiraal. De spiraal staat symbool voor het leven, voor groei en expansie. Het is een teken van de reis van het innerlijke zijn en de beweging van de ziel naar buiten.

Een jaar rond

Op mijn reis van groei en ont-wikkeling ontmoette ik ruim twee jaar geleden Leonie Verbrugge op het schoolplein. Het klikte meteen vanaf het eerste moment en gaandeweg onze gesprekken ontdekten we steeds meer overeenkomsten en gedeelde interesses. Zo bleken we ons al jarenlang in een aantal dezelfde cirkels te bewegen zonder ons daar eerder bewust van te zijn geweest. Onze paden hadden elkaar al vele malen gekruist voordat onze ontmoeting op het schoolplein plaatsvond. Een vriendschap geboren, al voelt het meer als het terugvinden, herinneren en herstellen van een ‘vergeten’ of ‘verloren’ vriendschap.

Begin van dit jaar voelden we ons allebei geïnspireerd om ook professioneel de handen ineen te slaan en samen te gaan werken aan een uitdagend jaarproject. Sleutelwoorden: jaargetijden, maanstanden, cirkels, zelfzorg, zelfliefde, spiritualiteit, groei en transformatie. Voor Leonie ingegeven vanuit haar liefde, passie en vakmanschap voor beeld en illustratie. Voor mij vanuit mijn liefde, passie en vakmanschap voor coaching en schrijven. Een cirkel rond.

Uitnodiging aan jou

Leonie en ik nodigen je van harte uit, om het komende jaar samen met ons op ontdekking te gaan. De cirkel te verkennen. Van buiten naar binnen en van binnen naar buiten. Dertien manen rond. Ga je met ons mee?

Iedere volle maan posten we op onze blogs een nieuw bericht, waarin we een thema uit het jaarwiel zullen verkennen. We werken hierbij intuïtief en laten ons leiden door onze eigen inspiratie. Het zal hierdoor ook voor ons elke maand opnieuw een verrassing zijn wat zich aandient en ontvouwt. Leonie creëert voor elk bericht een unieke illustratie om naar te kijken, bij je binnen te laten komen en het verhaal te voelen. Ik creëer op mijn beurt de woorden en zal deze laten samenkomen in een bespiegeling, een reflectie met hier en daar een gerichte oefening of handreiking.

Wij hebben heel veel zin om dit zaadje te planten, te koesteren en te laten groeien de komende tijd. Om het vervolgens los te laten en te delen met jou!

Welk zaadje plant jij?

We schrijven vandaag 21 maart 2019. Deze mooie dag is ingeleid door een volle supermaan die afgelopen nacht hoog aan de hemel stond. Vandaag is het Ostara, de lente-equinox. De start van een nieuw seizoen. Het begin van een nieuwe lente. Ostara is de godin van de lente en een stralende morgen. Zij kondigt de overwinning van het licht en het aanbreken van een nieuwe vruchtbare periode aan. Dit is hét moment om te zaaien. Zodat je over een poosje de vruchten van wat je hebt gezaaid kunt gaan plukken. Wat wil jij bereiken? Waar wil je staan over precies een jaar van nu? En wát heb je daar voor nodig. Kortom, welk zaadje plant jij vandaag?

 

Liefs,

Leonie en Rosalie

 

PS. Wil je graag meer weten over Leonie en haar werk en illustraties, bezoek dan haar website https://www.leonieverbrugge.com/ (in het Engels) Of volg haar op instagram (Engels): https://www.instagram.com/leonieverbrugge/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *