8 april 2020Geen categorie

Dag lieve jij die dit leest. Wat fijn dat je hier op bezoek komt. Na 13 maanden en manen lang met volle maan een bericht te hebben gedeeld samen met Leonie in ons project Cirkels, voelde ik vanochtend dat ik deze supermaan van vannacht niet zomaar zonder bericht voorbij kon laten gaan. Over volle manen en supermanen wordt al genoeg geschreven door mensen die daar veel meer kennis en kunde van hebben dan ik, dus ik gooi het vandaag over een wat andere boeg. Bovendien ben ik niet van plan veel te schrijven maar vooral iets te delen met je dat mij erg inspireert en vandaar uit misschien ook voor jou een bron van inspiratie mag zijn.

Voordat ik daar verder op inga nog een paar woorden van mijn kant. Weet je waar het woord inspireren eigenlijk vandaan komt? Ik heb het zelf pas ontdekt toen ik de coachingsopleiding ‘Dieper coachen’ volgde aan de Alba academie en les kreeg van een zeer inspirerende docente en fijn mens Jane Coerts. Jane vertelde dat inspireren en inspiratie afstamt van het Latijnse woord ‘inspirare’ en dat woord betekent ‘inademen’ en ‘inblazen’. Inspiratie betekent dus eigenlijk, onze ziel inademen en voeden met levensenergie. Mooi toch?!

In deze dagen van veel thuis zijn wordt je uitgenodigd om veelvuldig naar binnen te keren. Je wereld is ineens veel kleiner geworden en je bent min of meer gedwongen op een retraite gestuurd. Ten minste dit is één van de manieren waarop je het kan ervaren. Misschien ervaar jij het heel anders en zit je nog vast in het ervaren van verzet, weerstand, angst, boosheid of andere emoties. Wat belangrijk is, is om jezelf er dan aan te herinneren dat de wereld niet buiten jou bestaat, maar via jou tot een werkelijkheid gevormd wordt. Herinneren jullie je het verhaal van Mary en Jane nog? Zo niet, lees het anders hier nog eens terug.

De werkelijkheid kent vele vormen en vele dimensies. Vooral dat laatste fascineert mij al mijn hele leven lang. Als klein meisje, turend naar boven in het donker, verdwaalde ik in de sterren en voelde een diepe heimwee in mijn hart naar iets dat ik destijds nog niet kon plaatsen. Mijn lichaam was weliswaar hier, in de zintuiglijke wereld, maar ik voelde zoveel meer dan alleen dat. Ik stelde mijn moeder keer op keer vragen die zij niet kon beantwoorden. Als achtjarige was ik er van overtuigd dat ik op veel meer plekken tegelijk aanwezig was dan enkel hier, in dit lichaam, in dit leven waar ik als Rosalie geboren was en mijn leven leidde. Maar ik kon dat wat ik voelde niet vastpakken, ik kon het niet delen, ik kon het niet onder woorden brengen en zo hield ik er uiteindelijk maar over op. Toch, terugkijkend, heb ik wel degelijk geprobeerd het tastbaar te maken en te delen in de tekeningen en schilderijen die ik vroeger maakte. Ik tekende cirkels door elkaar heen, cirkel in- en over cirkel tot zich hele ingewikkelde patronen vormden die ik daarna zorgvuldig voorzag van kleur. Ik heb ze niet meer, maar herinner me ze levendig, als de dag van vandaag.

Ik ervaar mezelf als een multidimensionaal wezen. Eén van mijn vormen is het menselijk lichaam dat ik heb ontvangen en mag gebruiken in het 3d leven dat ik hier op aarde leid. En in dit leven mag ik de andere dimensies van wie ‘ik’ ben ontdekken. Laag voor laag, cirkel na cirkel, dimensie in dimensie. Kun je me nog volgen?

Genoeg over mezelf en over naar jou. Want wat ik met je wil delen, is één van de dingen die mij op mijn weg hebben geholpen om de dimensies beter te begrijpen. Tegenwoordig wordt het bestaan van meerdere dimensies, in navolging van onder andere Einstein, namelijk met steeds meer wetenschappelijk ‘bewijs’ onderbouwd en soort van ’tastbaar’ of in elk geval visueel gemaakt. Ongeveer twee jaar geleden stuurde mijn broer me een youtube link toe met de woorden, misschien interessant voor je. Nou, dat was het zeker. Dankjewel Hugo!

Bij deze hier nu ook de link voor jou, want, misschien interessant voor je 😉

 

En is je interesse nu gewekt en aangewakkerd en wil je nog meer, kijk dan ook zeker even naar het vervolg dat ik vandaag ‘per toeval’ of juist dankzij ‘sychroniciteit’ ontdekte.

 

Heel veel inspiratie gewenst! Laat je me weten wat je ervan vindt? Vind ik leuk om terug te horen of te lezen 🙂

Dankjewel en geniet vandaag.

Veel liefs,
Rosalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *