14 maart 2019blog

Alles begint met een droom. Een verlangen dat zich wil uiten. Zodat het een vorm vindt waarmee het zichtbaar is voor anderen en gedeeld kan worden. Als een vlinder die zich losmaakt uit haar cocon, haar vleugels voorzichtig spreidt en wacht op het moment dat ze gaat. Fladderend raakt ze het hart van iedere bloem. Ze leeft haar verlangen en wakkert zacht het verlangen in alles om haar heen aan.

Een proces van transformatie
Je wordt niets, je bent! Dat wist ik ergens diep van binnen al heel lang en toch duurde het járen voordat ik mezelf ook echt durfde te zijn. In alle facetten van wie ik ben. Een vlinder noemt zichzelf geen vlinder, ze is precies wat ze is, ongeacht in welk stadium ze is. Mijn vleugels hebben tijd nodig gehad om te drogen voordat ik ze uit kon slaan. Het was een proces van transformatie en veel innerlijk werk en groei. Van loslaten en overgave. Van boosheid, angst en verdriet. Van vertrouwen en liefde. Van heling en blijdschap. Van donker en licht. Van het vinden van een nieuw evenwicht. Mijn innerlijke evenwicht.

Groei
“Een weg van duizend mijl, begint met één enkele stap.” Deze woorden van Lao Tzu die zijn vastgelegd in de Tao Te Ching, begeleiden mij waar ik ook maar ga. Ze helpen me telkens die ene stap te zetten, waarmee ik verder ga op mijn weg van duizend mijl. Ik volg mijn pad, mijn tempo, doe wat goed voor me voelt. Ook wanneer de wereld om me heen dit niet altijd lijkt te begrijpen, omdat ik daarmee afwijk van een maatschappelijke norm die niet persé de mijne is. Natuurlijk wringt en schuurt dat soms. Dat is mooi. Dat is groei!

Loslaten
Zo groeit en verdiept mijn verlangen en vindt het deze website als vorm van expressie. Dit is het moment dat ik loslaat en mijn boodschap de wereld in stuur. In zowel tekst, vormgeving als beeld neem ik je mee en laat ik je zien en voelen hoe ik ZIE. Zodat het misschien jouw hart mag raken en zacht iets in je wakker mag schudden.

Liefs,
Rosalie

p.s. wil je meer weten over mij en over ZIEcoaching, kijk dan eens rond op de site. Ik ben benieuwd wat je er van vindt en hoor het graag van je terug in de reacties hieronder. Heb je ergens vragen over of interesse in een traject? Neem dan vrijblijvend contact met me op, je bent van harte welkom!

 

2 Comments

  • Lieve Rosalie,
    Wat heb je een mooie website gemaakt. Wat een hoop wijsheid voor mij om te lezen, dingen waar ik over na kan denken en mee aan de slag kan. Wat fijn dat je je zo kwetsbaar opstelt en ook jouw eigen verhaal en leertraject deelt.
    Ik vind het fijn om bij jou te komen voor gesprekken en oefeningen. En ondanks dat het soms voelt alsof ik stilsta en blijf hangen in oude patronen, weet ik dat dat vooral ongeduld is. Ik voel dat ik heel langzaam laagjes verlies en me ont-wikkel. En daar ben ik heel blij om. Dankjewel. Tot woensdag.
    xxx
    Brigit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *