28 september 2020blog

Dankjewel dat jij je aan mij laat zien.
Misschien weet je niet eens dat ik je zie.
Maar ik zie je en ik vind je prachtig.
Jij leert mij over mij.
Je toont me delen van mezelf,
die ik zonder jou niet zou zien.
Ik hoop dat ik voor jou hetzelfde mag doen.
In stilte en verwondering.
In liefde en uit liefde,
voor ons allebei. 

Het land Humility

Humility, that low, sweet root, from which all heavenly virtues shoot.
~Thomas Moore~

In het land humility is het stil. Niet het soort stilte van het ontbreken van geluiden, een integere, serene stilte in combinatie met een evenwichtige, kalme energie. Het voelt in eerste instantie gek en tegenstrijdig om hier rond te lopen, komend van een plek waar chaos, angst, onrust, frustratie en onbegrip momenteel de dagen volop bepalen en het lelijkste in de mensheid naar boven wordt gehaald. Maar in dit land valt die tegenstrijdigheid nagenoeg direct van me af. Het heeft hier geen voedingsbodem en daarmee geen kans van overleving. Ik voel me hier, op deze plek, omringd door vertrouwen, saamhorigheid en het gevoel er precies zo te mogen zijn zoals ik werkelijk ben. Ik voel me hier werkelijk geaccepteerd in alle facetten die ik in en met me meedraag. Mijn maskers laten los en vallen af, als rijpe appels van de bomen.

Ik hoef mijn stem niet langer te verheffen om gehoord te worden, ik hoef niet boos te zijn om gezien te worden. Het enige wat ik hoef te doen, is alleen maar hier te zijn. Me te laten verwonderen. En datgene uit te spreken wat ik van binnen voel, vanuit mijn kern. Dat is genoeg. Dat is alles. Dat is wat ertoe doet. Dat is wat nu nodig is. Zeggen wat gezegd moet worden, zonder ruis eromheen en zonder iets of iemand daarmee pijn te berokkenen. Laten zien wat gezien moet worden, omdat we door onze werkelijkheid met elkaar te delen, elkaar verder kunnen brengen.

Want, dat is wat humility is: jezelf openen om te (blijven) leren en van daaruit ‘humble’ oftewel bescheiden te zijn. Niet om jezelf klein(er) te maken en zeker niet om jezelf minderwaardig te laten zijn. Integendeel, het is juist vanuit gelijkwaardigheid dat we ‘humble’ kunnen zijn en van elkaar kunnen en mogen leren. Zodat onze wortels nog steviger in de aarde staan en onze takken nog wijder, verder de hemel in kunnen reiken.

“Humility does not mean believing oneself to be inferior, but to be freed from self-importance. It is a state of natural simplicity which is in harmony with our true nature and allows us to taste the freshness of the present moment.” ~Matthieu Ricard~

De boodschap van de runen: UR

UR is de rune van primaire kracht en moed. UR roept je op om terug gaan naar je eigen ‘oer’ en deze te ontdekken en te ontvouwen. Keer jezelf naar binnen in plaats van jezelf te blijven blootstellen aan wat allemaal buiten je is. Stop met jezelf te laten definiëren en te be- en veroordelen enkel door dingen die buiten jezelf plaatsvinden. Gebruik de buitenwereld als een spiegel, kijk erin en reflecteer. Leer van wat je ziet en laat jezelf daardoor groeien, van binnenuit, vanuit compassie. Vraag jezelf eens eerlijk af, of dat wat je wilt ook écht is wat je wilt. En wat heb je daar dan voor over?

Verkennende vragen

  • Ben ik wie ik op dit moment wil zijn?
  • Wie wil ik precies zijn?
  • Hoe verhoud ik mij tot anderen?
  • In welke mate ben ik bereid te leren van anderen en sta ik open voor andere inzichten en perspectieven dan die van mijzelf?
  • Wat betekent ‘humble’/bescheiden zijn voor mij?
  • Op een schaal van 1 t/m 10, hoe ‘humble’ ben ik?
  • Waar blijkt dat uit?

Affirmatie

Affirmatie bij humility (om het hartchakra te openen en alle delen met elkaar te verbinden):

Ik ben goed genoeg zoals ik ben en ik sta open om te leren.

Humility is the first step towards learning. You can’t learn until you are humble enough to realize there is something for you to learn. ~Robert T. Kiyosaki~

 

Ter verdere inspiratie een video van Russel Brand over ‘humility’ 😉

 

Heb je vragen naar aanleiding van dit blog of wil je een eigen ervaring met ons delen, laat dan vooral een berichtje voor ons achter! Door te delen komen we samen verder en dat is fijn. Voel je dus warm welkom en uitgenodigd daartoe. Dankjewel!

Veel liefs,
Rosalie en Leonie

————————————————————————————————————————

Spelen met de ity’s is een samenwerkingsverband van Rosalie Heefer en Leonie Verbrugge

Illustratie:           Leonie Verbrugge
Tekst:                   Rosalie Heefer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *