15 december 2020blog

Look for the bare necessities
The
simple bare necessities
Forget
about your worries and your strife
I mean the bare necessities
Old
Mother Nature’s recipes
That
brings the bare necessities of life

Wherever I wander, wherever I roam
I couldn’t be
fonder of my big home
The bees are buzzin’ in the tree
To make some
honey just for me
When you look
under the rocks and plants
And take a
glance at the fancy ants
Then
maybe try a few

The bare necessities of life will come to you
They’ll come to you!

And don’t spend your time lookin’ around
For
something you want that can’t be found
When you find out you can live
without it
And go
along not thinkin’ about it
I’ll tell you
something true

The bare necessities of life will come to you

Song from Jungle Book

 

Het land Necessity

Bij de keuze voor onze volgende bestemming dook direct het bekende liedje uit Jungle Book op in ons hoofd: The Bare Necessities. Ken je het nog? De tekst van dit liedje geeft het landschap van onze ity van deze keer wel zeer treffend weer. Want in het land necessity gaat het om dat wat het allermeest essentieel is in ons leven. Ontdaan van alle poespas en alle tierelantijnen. Necessity gaat over dat wat ertoe doet. En wat ‘dat’ precies is, dat is voor iedereen heel persoonlijk. Daarom is het land necessity een land vol rijkdommen om te koesteren. Overal liggen unieke persoonlijke schatten op ons pad. En dan hebben we het niet over rijkdom in termen van geld en niet over schatten in de zin van materiële bezittingen. Nee, we praten hier over rijkdommen en schatten die niet in geld uit te drukken zijn. We hebben het over dat wat ons van binnen echt gelukkig maakt, waar ons hart een sprongetje van maakt, over dingen die ons hart en ziel met warmte vervullen, onze ogen doen stralen en onze blik laat glanzen en glimlachen.

Ga maar eens na wat dit voor dingen voor jou zijn. Wat komt het er nu het allereerst in je op?

Money is not required to buy one necessity of the soul.
-Thoreau

In het land necessity staan onze waarden voorop en zij voeren ons aan op ons pad door het leven. Onze waarden vertegenwoordigen letterlijk dat wat voor ons waarde heeft, wat waardevol voor ons is. Soms vertroebelt onze blik hier op, dan worden we afgeleid door uiterlijkheden, status en verwachtingen. Merk je dat dat gebeurt, dan bevind je je tijdelijk even op een zijspoor. Dat gebeurt ons allemaal met vlagen. Vertrouw er op dat je altijd je weg terug wel weer vindt. Of beter gezegd, de weg vindt jou wel weer terug. Het land necessity is groot en heeft vele wegen die uiteindelijk allemaal naar één en dezelfde horizon toe leiden. Volg je weg maar, je komt er wel. En geniet van het uitzicht onderweg!

De boodschap van de runen: CEN

De rune die we trokken bij necessity is de rune CEN. CEN staat symbool voor de toorts en is één van de vuurrunen. De toorts geeft niet alleen licht, maar dient ook om het vuur te ontsteken, de haard te laten branden en de figuurlijke ‘lijken’ die in je aanwezig zijn te verbranden. CEN herinnert je er aan hoe belangrijk het is jouw innerlijke vlam te ontsteken en brandende te houden. Waarvan gaan jouw ogen wat meer stralen en waarvoor klopt jouw hart een beetje sneller? CEN motiveert je om de verbinding met je innerlijke stem te versterken en er meer naar te gaan luisteren. Geloof en vertrouw op jezelf. Je bent het zo waard! Denk maar aan de vele keren dat je al naar jezelf hebt geluisterd, je eigen raad hebt opgevolgd en wat dat je heeft in positieve zin heeft opgeleverd. Jezelf hieraan herinneren, zal je vertrouwen in die machtige innerlijk aanwezige bron die altijd bij je is, versterken.

Verkennende oefening/vragen

Welke drie waarden zijn voor jou het meest belangrijk in jouw leven? Met andere woorden, waaraan hecht jij waarde, wat is voor jou het meest belangrijk, wat doet er echt toe? Schrijf deze drie waarden maar eens op  aparte witte velletjes A4 en ga dan per waarde maar eens vrij associëren. Schrijf al je associaties die bij de waarde op je A4 horen rondom je waarde. Schrijf net zolang door totdat je ‘leeg’ bent. Doe dit met alle drie de waarden. Op deze manier verken je je waarden en laat je je inzicht erin groeien. Je wakkert je waakvlammetje aan. Voel je het enthousiasme van binnen al groeien en gloeien?

Kies daarna als laatst één van de drie waarden uit die voor jou het allerbelangrijkst is. Luister maar naar je innerlijke stem. Dit is jouw kernwaarde in het leven. Je zult zien dat het kennen van deze kernwaarde je veel informatie zal geven over wie jij bent en wat jouw missie in het leven is. Probeer het maar en als je met ons wil delen wat jouw kernwaarde is, laat dan een berichtje hieronder achter. Dat vinden we heel tof 🙂

Affirmatie

Affirmatie bij necessity (opent het basischakra, ook wel wortelchakra genoemd):

Ik ben met mijn aandacht in het hier en nu en ik vertrouw op de innerlijke stem die mij leidt op mijn pad.

 WILDNESS IS A NECESSITY
I am losing precious days.
I am degenerating into a machine for making money.
I am learning nothing is this trivial world of men.
I must break away and get out into the Mountains to learn the news.
– John Muir

 

 

Heb je vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van dit blog of wil je je eigen ervaring met ons delen, laat dan vooral een berichtje voor ons achter! Door te delen komen we samen verder en dat is fijn. Voel je warm welkom en uitgenodigd daartoe. Dankjewel!

Veel liefs,
Rosalie en Leonie

——————————————

Naschrift 15 december 2020
Toen ik deze tekst schreef wist ik nog niet dat er gisteren met nieuwe maan een persconferentie zou zijn die verstrekkende en ingrijpende maatregelen zou aankondigen bovenop alles wat er al speelt. Ik houd me liever in deze blogs afzijdig van het actuele nieuws en zeker van politieke aangelegenheden, maar in dit geval loopt het zo synchroon dat ik het niet onvermeld kan laten. Des te belangrijker dat we allemaal ons innerlijke vlammetje koesteren en voeden. En om ons in deze donkere tijd te richten op dat wat ons licht brengt, dat wat er echt toe doet. Ik denk dat ik dit ook namens Leonie wel mag vermelden: we zenden jou en jullie allemaal heel veel licht en liefde toe van ons hart naar dat van jou/jullie.

Wil je ergens over praten, je gedachten en/of gevoel delen, je bent welkom met je verhaal en alles wat er is. Neem contact met ons op via een bericht hieronder of via de mail rosalie@ziecoaching.nl

 

Spelen met de ity’s is een samenwerkingsverband van Rosalie Heefer en Leonie Verbrugge

Illustratie:           Leonie Verbrugge
Tekst:                   Rosalie Heefer

One Comment

  • Heel mooi en toepasselijk voor wat er nu speelt. Ik vind het wel een mooie oefening om te doen. Samen met mijn oudste dochter… wordt vervolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *