16 juli 2019blog

You’re going to reap just what you sow.
You’re going to reap just what you sow.
You’re going to reap just what you sow.
You’re going to reap just what you sow.
~Lou Reed, uit Perfect Day~

Moestuin

Zaadjes komen één voor één uit. Nooit allemaal precies tegelijkertijd. Sommige redden het zelfs nooit, omdat de omstandigheden voor hen nou eenmaal niet gunstig bleken te zijn. Een teveel aan water of een tekort? Teveel warmte of te weinig? Waar de een bij floreert, gedijt een ander juist niet. Toch heeft ieder een functie. Zij die het niet redden, dienen als voeding voor de anderen. Zij geven ruimte aan anderen om te bloeien. Dit kun je misschien zielig of jammer vinden. Het kan boosheid en teleurstelling in je losmaken. Is dat het geval, overweeg dan dat je de wereld mogelijk bekijkt vanuit de illusie van gescheidenheid. Beschouw hierop eens bewust alles om je heen vanuit eenheid en non-dualiteit en weet, vanuit jouw innerlijke weten, dat moeder aarde dit juist precies zo bedoeld heeft. Het is. Oordeelvrij.

Leven

Zo is het ook met jou, met mij en met onze intenties. We zaaien ze zonder vooraf precies te kunnen overzien wat het ons zal brengen of wanneer. Zaai daarom in alle vrijheid, zonder voorafgaande verwachtingen. Zaai met bewustzijn, houdt het met volle aandacht kort vast en dan, laat het los. Geef het over aan de kosmos, net zoals de natuur het in volledige overgave en vertrouwen overgeeft aan moeder aarde.

Wat verandert er?

Blijf aandachtig en bewust. Merk op wat er verandert. Al lijkt het op het eerste gezicht misschien maar iets heel kleins en nietigs. Later zul je er wellicht op terugkijken als iets groots. Belangrijke kantelpunten hebben de gewoonte zich bescheiden aan te kondigen. Anders zou het je zomaar kunnen overspoelen als een vloedgolf in zee.

Sychroniciteit

Merk op wat zich herhaalt. Zodra iets zich gaat herhalen, draagt het doorgaans een boodschap voor je. De kosmos spreekt tot je in de taal van synchroniciteiten. Wat valt je allemaal toe? Sta hier eens bij stil. Geeft het de aandacht die het verdient in plaats van het te willen verklaren of rationaliseren. Benoem eenvoudigweg wat je opmerkt. Schrijf het op. Reflecteer wat het met je doet. Wat voel je? Wat neem je waar? Hoe beïnvloedt dit jou? Wat betekent het voor je? Ben vooral niet te bang of terughoudend om er zelf betekenis aan te geven. Jouw interpretatie doet ertoe. Jij bent degene die betekenis geeft. Dat is van grote waarde. De allergrootste. Don’t sell yourself short! Schat jezelf op waarde! Iets is niet alleen waar als het tastbaar door iemand anders ‘bewezen’ is. Iets is waar, wanneer het voor jou als waarheid voelt. Vanuit je hart. Je ware Zelf. Durf daarop te vertrouwen.

Oogst

‘You’re going to reap just what you sow’ zingt Lou Reed in zijn laatste couplet van het nummer Perfect Day. Wat kun jij nu allemaal oogsten op dit moment? Wat is er opgekomen van alles wat je de afgelopen dagen, weken of zelfs maanden zorgvuldig hebt gezaaid? Welke vruchten van jouw intenties en inspanningen zijn rijp om te plukken? Benoem ze. Vier je successen. Proef ervan. Laat ze zien en horen. Deel ze met anderen. Deel ze met ons in de comments. En bovenal: GENIET!

 

We wensen je een prachtige Volle Maan vanavond die dit keer gepaard zal gaan met een (gedeeltelijke) maansverduistering. Ervaar je momenteel veel emoties en onrust, gun jezelf dan wat extra mildheid. Deze emoties en onrustige gevoelens horen bij de fase waar we gezamenlijk als collectief bewustzijn doorheen gaan. We veranderen de manier waarop we ons verbinden met de wereld om ons heen. Vanuit het hart en de magie van de kosmos.

Bewandel je pad, laat je verwonderen en geniet van een heerlijke zomer!

Liefs,

Leonie en Rosalie

—————————————————————————————————–

Project Cirkels is een co-creatie van Leonie Verbrugge en Rosalie Heefer
Illustratie: Leonie Verbrugge
Tekst: Rosalie Heefer

 

 

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *