19 november 2019blog

Dit ben ik. Tenminste, dit is wat je aan de buitenkant van mij ziet. Op het eerste gezicht zie je waarschijnlijk al van alles. Kijk je wat langer, dan ontdek je telkens meer. Lost de buitenkant meer op en komt wat van binnen zit naar voren. Zoom je in op mijn ogen, dan lees je daarin een verhaal. Een verhaal over mij.

Het oog dat ziet

Het grappige is dat ik mezelf niet zo heel vaak zo zie. Ik zie mezelf wel, maar vanuit een ander perspectief. Ik ben het oog dat ziet en degene achter het oog. Ik heb lang nodig gehad om te wennen aan mezelf op foto’s. Zag mezelf nooit echt graag. Werd teveel afgeleid door kritiek en onzuiverheden. Zoomde in op de ‘verkeerde’ details. Bovendien zie ik mezelf in een spiegel of op foto’s altijd in spiegelbeeld en daarin kon ik mezelf voorheen maar moeilijk herkennen. Het voelde niet als ik, omdat ik wel keek maar niet zag.

Ik zie…

Als ik nu naar mezelf kijk op deze foto, dan zie ik mezelf. Vastgelegd op beeld, een momentopname van de vorm die ik toen had. Blij omdat ik zojuist een verbinding met de leeuwin in me had ontdekt en die zich direct manifesteerde in het beeld waarnaast ik op de foto sta. Ik zie mezelf stralen van binnenuit, krachtig en met zachtheid. En dat allemaal nota bene op dag van Lionsgate (8 augustus). Inmiddels is dat moment niet meer. Tijd verglijdt. Ik ben niet meer precies zoals daar. Het bruine zomertintje op mijn gezicht en armen is vervaagd. Het gevoel van daar, draag ik hier en nu nog steeds in me, maar is inmiddels verinnerlijkt en deel geworden van mij. Vandaag, op dit moment, ben ik tegelijkertijd de Rosalie op de foto én de Rosalie van alle dagen sinds. Wie ik vandaag ben, is een optelsom van ik ooit was. Van alles wat ik heb meegemaakt, doorleefd en ervaren.

De historie in mij

Als ik naar mezelf kijk op deze foto, dan zie ik mijn historie. Alles van waaruit ik ben, kan en mag zijn. In mij draag ik alle beelden, herinneringen en verhalen. Ik zie hoogte -en dieptepunten. Licht en schaduw. Liefde en angst. Verlies en overwinning. Vorm en inhoud. Ik zie alle tegenstellingen die zich manifesteren in en door mij.

De verbinding in mij

Als ik naar mezelf kijk op deze foto, dan zie ik mij in verbinding met wie ik ben. Verweven en verbonden met alles en iedereen om me heen. Ik herken mijn beide ouders in de lijnen en uitdrukkingen van mijn gezicht. De lijnen en uitdrukkingen, waar ik zo lang tegen gestreden heb. Die ik nu omarm en met vallen en opstaan liefheb. Ik zie de zachte energie van mijn opa en de kracht van mijn oma door mij stromen en stralen in en vanuit mij. Ook mijn verdere voorouders en familie zie ik terug in mezelf. Ik ben een optelsom van velen en tegelijkertijd ben ik onderdeel van een optelsom van een groter geheel. Zoals een boom deel is van een groep bomen en een groep bomen deel is van een bos. Zoals sterren deel zijn van een sterrenstelsel en sterrenstelsels deel zijn van de kosmos. Mezelf hieraan herinneren, roept een diep dankbaar gevoel in me op. Een dankbaarheid die als een golf opwelt vanuit mijn hart en me volledig verwarmt. Vergelijkbaar met het gevoel dat ik had toen ik voor het eerst mama werd en mijn dochter op mijn buik en hart bij me lag, huid op huid, in volledige overgave.

Lionhearted

Vorige week ontving ik ‘zomaar’ onverwacht en ‘uit het niets’ een boodschap van Rolinda. Rolinda en ik volgen elkaar al een tijdje op Instagram en we wisselen zo nu en dan wat met elkaar uit als het goed voelt. Op 12 november, de dag na een intense energetische portaaldag op 11-11 en een volle maan, stuurde Rolinda mij een bericht en ze schreef:
“Ik ‘moest’ een kaart voor je trekken.” Komt ie…….:

Je begrijpt misschien dat het kippenvel door mijn hele lijf ging bij het zien van dit bericht en deze kaart. Precies op de dag, nadat ik mijn vorige blogbericht schreef over rouw. Een thema dat ik, door erover te schrijven zelf aan moest gaan. Waar ik de diepte voor in ben gedoken. Waar ik momenten heb gehad dat ik niets kon maken van alle inzichten die zich in brokjes en stukjes bij me aandienden. Deze boodschap kwam precies op de dag, nadat ik al dagenlang in een stroom van synchroniciteit meezwom en er allerlei verbindingen bij mij en in mij samen waren gekomen. Alsof mijn blik ineens nog helderder kleurde dan ervoor en ik voor een heel kortstondig ogenblik het grotere geheel kon overzien. Kippenvel! Dankjewel Rolinda ♡

Boodschap van de leeuwin

“Het lukt je steeds beter om van jezelf te houden en je sterker te voelen. Je leert dat werkelijke schoonheid in elk opzicht van binnenuit komt. Je leert jezelf te distantiëren van de emotionele spelletjes die gespeeld worden. Je kunt ervan genieten dat je aantrekkelijk bent als persoon, maar laat dit niet je leven of je gevoel van eigenwaarde beheersen. Als anderen dit proberen te doen door hun mening over je uiterlijk te uiten, of op welke manier dan ook, zul je stevig genoeg in je schoenen staan om het als hun probleem te zien en je realiseren dat het niet met jou te maken heeft. Jouw innerlijke, ware schoonheid trekt anderen aan, die je waarderen om wie je bent en ervan genieten hoe het hen helpt ook te zijn wie ze zijn.”

“Deze kaart geeft je het medicijn voor je ziel, en helpt je te zien dat je vrouwelijke kracht is gebaseerd op waardigheid. Hij laat je ook zien dat je je schoonheid niet moet gebruiken om te manipuleren – iets gedaan te krijgen, de macht over iemand te krijgen, en om een ander te bekritiseren waardoor hij/zij zich geminacht voelt. De leeuwin weet dat dit geen goed gedrag is, je neemt iets af wat eens goed was en maakt het tot iets lelijks en corrupt. De leeuwin is het medicijn voor eer, voor schoonheid waarvan wordt genoten, maar die niet wordt uitgebuit. Ze is het medicijn voor moed. Ze weigert te worden gebruikt als een pion in het spelletje van een ander; ze weigert met de gevoelens en emoties van anderen te spelen. Haar manier van doen is direct en open. Ze is van zichzelf overtuigd, en is niet bang om eerlijk te zijn. Sommigen kunnen proberen jou te gebruiken, maar de leeuwin weet dat je je nooit laat manipuleren. Zelfs als je zachtjes spreekt, heeft jouw waarheid de impact van een brul. De leeuwin is niet bang op te eisen waar je recht op hebt en ze laat je niet los totdat je er zeker van bent dat je krijgt wat voor jou is bedoeld. Met het vertrouwen van een leeuwin kun je vrij leven en heb je niet de behoefte je te verbergen. Jij bent als een leeuwin – dapper, een jager, waardig, rechtvaardig en trouw.” 

De leeuwin in mij

Geboren op 23 juli 1978 om 6:09 ben ik astrologisch gezien geboren in een cusp. Dit houdt in dat ik ben geboren in een overgangsperiode van het teken Leeuw naar Kreeft. Beide tekens zijn daardoor van grote invloed op mijn zonneteken (sterrenbeeld), dat wie ik van binnen ben. Tegelijkertijd staat mijn ascendant ook in het teken van Leeuw, de wijze waarop ik mezelf naar de buitenwereld uit. Nagenoeg mijn hele leven ervaar ik een strijd van binnen tussen het vuur en het water. Tussen passie en stilte. Tussen spotlight en achtergrond. Tussen binnen en buiten. Tussen moeder en vader… Langzaam kom ik tot het besef dat het omarmen van mijn rouw heeft geleid tot het neerleggen van die langdurige en uitputtende interne strijd. Rouw heeft de verdeeldheid geheeld. Rouw heeft zowel de leeuwin en kreeft als mijn moeders deel als mijn vaders deel in mij eindelijk met elkaar laten verzoenen. Er is ruimte voor beide. Er is ruimte voor mij ♡

 

Liefs Rosalie xx

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *