Handelingsperspectief

“Ik ben zeer tevreden over het coachtraject, het is open, prettig, flexibel en zinvol. Het is fijn te ervaren hoe Rosalie me helpt meer inzicht in mezelf te krijgen en hoe we tot een concreet handelingsperspectief komen. Ik ervaar meer rust en minder stress/irritaties dan voorheen. Het lukt me nu om bewustere keuzes te maken en meer in het nu aanwezig te zijn.”
Mark

 

Een reis met een doel

“Rosalie heeft een prettige manier van coachen die persoon, natuur en coachvraag samen laat smelten tot een intensief en effectief coachtraject. De gesprekken en oefeningen vinden vaak net buiten de comfortzone plaats, waardoor je grenzen geopend worden en je verder leert kijken dan je tot dusverre deed. De inzichten die ik verkregen heb door het traject hebben mijn leven en de omgang met anderen veraangenaamd. Ik vond het een prettig traject dat me uitdaagde door het ogenschijnlijk spontane karakter. Het was natuurlijk wel spontaan op mij toegespitst, maar er was ook een programma, een reis met een doel. Daar werd ik heel ontspannen doorheen geloodst. Rosalie is een snelle denker en kan situaties onderweg goed koppelen aan het coachtraject. Ze verstaat de kunst je iets te leren zonder belerend te zijn en daarbij ook eigen ‘zwaktes’ te onderkennen en te tonen”
Jos

 

Je hoeft het niet alleen te doen

“Een half jaar lang heb ik een coachtraject bij Rosalie mogen volgen. Tijdens de sessies zijn situaties uit mijn privéleven en werk uitvoerig besproken. Rosalie heeft me geholpen om in al die situaties inzichten op te doen. Ik ben me bewust geworden. Van mezelf, van wie ik ben, van mijn reacties, gedachten en gedrag. De gedachten en gedragingen die me beperken en belemmerden hebben we aangepakt en omgebogen naar positieve overtuigingen. Ik kijk anders naar mezelf en naar de ander. Ik ben milder en veel minder veroordelend geworden. Rosalie heeft intussen mijn coachdoel en hulpvraag scherp voor ogen gehouden. Dat werkt heel fijn! Je hoeft het niet alleen doen. Ze bedenkt oefeningen en opdrachten die passen bij wat jij op dat moment nodig hebt. Na afloop van iedere sessie en voor de volgende bijeenkomst heb ik alle belangrijke gebeurtenissen en gedachten bijgehouden en uitgewerkt. Rosalie heeft alles wat ik heb opgeschreven ook echt gelezen en daar de volgende bijeenkomst weer op voorbereid. Rosalie luistert, voelt oprecht met je mee, neemt je serieus, is onafhankelijk, eerlijk, heel duidelijk, rustig en een enorm prettige en fijne persoonlijkheid om dit traject samen mee te hebben doorlopen!”
Roxanne van den Boogaard

 

Prettige, organische manier van coachen

“Ik had geen idee wat me te wachten stond. Ik was verrast door het feit dat je met simpele oefeningen goede inzichten krijgt in je handelen en het waarom en hoe je daar bewuster mee om kunt gaan. Ik heb het coachtraject als heel positief ervaren, heb me eigenlijk nooit echt ongemakkelijk gevoeld, omdat het vertrouwd voelde en ik mezelf kon zijn. Het hele traject is organisch verlopen. Ik ben me nu bewuster van mijn handelen en weet steeds beter hoe ik mezelf kan sturen, mijn doel is bereikt. Gezien mijn positieve ervaring raad ik een coachtraject bij Rosalie zeker aan anderen aan. Met name de prettige, organische manier van coachen benadruk ik daarbij.”
Peter

 

Een omgeving van vol vertrouwen

“Mag ik zeggen dat ik het traject een 10 waard vind? Ik heb het traject als heel bijzonder ervaren. Jouw coaching is lief, warm en persoonlijk, maar je schuwt de moeilijke vraag of de ‘strenge’ opmerking ook niet. Op een organische manier hebben de oefeningen zo veel met me gedaan, ze resoneren nog door en bijna op dagelijkse basis ben ik met sommige uitkomsten/ervaringen bezig. Ik heb dingen los kunnen laten, waarvan ik niet had gedacht dat dat zou lukken; en zeker de manier waarop. Je luistert goed, checkt bij me of je het goed begrepen hebt. Mooi vind ik ook dat je niet schroomt om je eigen ervaringen te delen en soms zelfs ook je eigen emotie te tonen. Dat maakt alles zo persoonlijk en een omgeving van vol vertrouwen. Mijn tijd met Rosalie heeft geleid tot een bijzonder avontuur. Een pad dat ik zelf heb gekozen tijdens de vele buiten wandelingen. De reis werd in liefde en vertrouwen begeleid door Rosalie. Die met haar ervaring en persoonlijke aanpak precies de goede oefeningen wist te kiezen om mij terug te brengen naar mijn ‘oude ik’. Dank je wel Rosalie!”
Frederiek

 

Verhelderend

Ik denk dat ik mezelf geen groter cadeau heb kunnen doen dan opnieuw een mailtje naar je te sturen, vier jaar na onze laatste gesprekken, of je weer een stuk naast me wilde lopen. Zelfs op afstand dit keer, via de mail en de telefoon, voelde jij feilloos aan wat er nodig was. Het is jouw gave dat jij echt kan afstemmen op de ander en daarmee heel goed de leidende patronen en thema’s naar boven weet te brengen. De opdrachten die je mijn daarbij gaf waren vaak confronterend, op een goede manier overigens, maar vooral verhelderend. Je aandacht en aanwezigheid is warm, liefdevol en puur. Die verbinding vind ik waardevol en vooral heel bijzonder. Wat betreft gun ik iedereen een ‘wandeling’ met Rosalie.
Elsbeth Pijnappels (2020)

 

Een veilige omgeving met een open en gelijkwaardige sfeer

“Ik ben zeer tevreden met de coaching! Ik voelde meteen een klik met Rosalie als coach, waardoor ik makkelijk kon praten en waardoor we denk ik ook snel tot de kern konden doordringen. Er was een heel veilige omgeving waarin de coaching plaatsvond. Ik vond de werkvormen telkens goed gekozen en ik vond het fijn dat Rosalie binnen de gesprekken ook zichzelf liet zien. Soms vanuit haar ervaring iets vertellen, hoe zij iets ervaren of gedaan had, als dat overeen kwam met wat ik vertelde. Ik vond dat er daardoor een hele fijne open sfeer was zonder een dwingende hiërarchie. Dat zit hem ook in het wandelen bijvoorbeeld en dat Rosalie met sommige oefeningen naast me ging staan en niet tegenover. Voor iemand die het nodig heeft om zich gelijkwaardig te voelen en niet kleiner of minder dan een ander, besef ik me nu ineens hoe waardevol dat is.”
Elsbeth Pijnappels (2016)

 

Keerpunt van verandering

“Na mijn revalidatietraject voelde ik dat ik nog niet helemaal was waar ik wilde zijn. Ik voelde me vaak nog onzichtbaar, niet echt gehoord. Het coachingstraject dat ik volgde bij Rosalie was spannend en op sommige momenten vond ik het ronduit doodeng. Maar door het wederzijdse vertrouwen, de fijne gesprekken, het doorvragen en de (meestal wat spannende) oefeningen kwamen er bij mij dingen naar boven waar ik mee aan de slag kon. En nu durf ik hardop te zeggen: Hoi, ik ben Brigit en ik heb de wereld iets te bieden!”
Brigit van Rooij

 

Lef om liefdevol te confronteren omdat je ziet wat nodig is

“Wat me als eerste te binnen schiet is je kalmte. Je bent niet snel omver te blazen en dat maakt het heel veilig. Je hebt een liefdevolle blik naar de wereld en ziet de schoonheid van het leven. Je hebt het lef om liefdevol te confronteren, je bent in staat om iets scherps naar iets vriendelijks om te bouwen. Omdat je ziet wat er nodig is.”
Michaëla Merkus

 

De diepte verkennen

“Stille wateren hebben diepe gronden. Het is eng om naar die diepte te gaan, behalve met jou als begeleider.” Jouw grootste talent is het zuiver kunnen afstemmen op de energie van een ander. In deze zuiverheid kan de ander zichzelf zien en ontdekken om daar van te leren.
Frans Besselink, docent en supervisor Alba academie

 

Oprechte aandacht, rust en ruimte

“Jouw ogen stralen oprechte aandacht uit. Het zijn niet eens zozeer de vragen die je stelt, maar de rust en ruimte die je mij geeft. Ik zie in jouw ogen wat zich in mij afspeelt als een soort weerspiegeling van de ziel.”
Kim van de Laarschot

 

Open houding

“Door jouw open houding stel jij mensen op hun gemak, zodanig dat ze de voor hen belangrijke dingen uit hun leven naar boven kunnen halen. Daarbij ben je heel vriendelijk en rustig/rustgevend.”
Clementine Ketelaars

 

Warm en welkom

“Warm, welkom, een goede vibe. Ik ga altijd opgeladen weer naar huis, ook al stond mijn energiewijzer heel laag.”
Daisy de Werd