1 oktober 2019Geen categorie

Reiki Principles

Just for today, I will not anger
Just for today, I will not worry
Just for today, I will be grateful for all my blessings
Just for today, I will work with honesty and integrity
Just for today, I will be kind to all living beings

Rei Ki

Reiki is een Japanse methode voor energetische heling, ontdekt en ontwikkeld door Dr. Mikao Usui. Het Japanse woord Reiki staat voor de verbinding tussen de universele energie (rei) en onze persoonlijke levensenergie (ki). Reiki werkt met deze energie die door ieder van ons en elk ander levend wezen van nature heen stroomt en altijd om ons heen aanwezig is. Reiki is kort gezegd een eenvoudige methode waarbij je met behulp van je handen helende energie aan jezelf en aan een ander doorgeeft. Het creëert balans en harmonie daar waar het nodig is en kan vastzittende blokkades opheffen. Reiki werkt helend op emotioneel, mentaal en spiritueel vlak. Het kan je helpen om diep te ontspannen, je te verbinden met je kern, en het stimuleert het natuurlijke proces van je lichaam en geest om zichzelf te herstellen en heel te worden.

Mijn achtergrond met Reiki

Zelf leerde ik Reiki kennen toen ik een klein meisje was. Ik was een jaar of negen toen mijn grote broer een Reiki I training ging volgen. In mijn herinnering vond ik het nogal spannend, het had iets mysterieus en geheimzinnigs om zich heen. Mijn broer moest namelijk een heel weekend ergens intern blijven om het te leren in een besloten groep en er was nog maar weinig informatie over. In die tijd, eind jaren ’80 was Reiki nog heel nieuw in Nederland. Het is pas in 1984 in Nederland geïntroduceerd. Ik herinner me dat mijn moeder het eigenlijk maar niks vond al dat gedoe. Ze vond het vaag, zweverig en eng. Ze maakte zich zorgen dat mijn broer zich had ingelaten met een of andere sekte. Nu nog, kan ik de spanning voelen die ik destijds waarnam bij mijn moeder. Het maakte dat ik het aan de ene kant heel interessant vond en me er door aangetrokken voelde, en aan de andere kant werd ik er door de angst van mijn moeder zelf ook angstig en bang van. Lang verhaal kort, het leidde ertoe (samen met een aantal andere gebeurtenissen) dat ik me ervoor afsloot en me lange tijd afgesloten heb gehouden voor het ontvouwen van mijn spirituele pad.

Mijn pad naar Reiki

Toch heeft Reiki mij nooit losgelaten. Gedurende mijn hele leven kwam het telkens wel ergens terug en telkens stopte ik het zorgvuldig weer terug in een verafgelegen, diep weggestopte laatje. Tot twee jaar geleden. Er was inmiddels veel met mij gebeurd (lees meer hierover bij Over Mij) en ik had mijn weg naar mijn intuïtieve en spirituele kant inmiddels herontdekt en omarmd. Reiki kwam weer op mijn pad. Ik geloof dat ik er een advertentie van zag op internet terwijl ik naar iets anders aan het zoeken was. In eerste instantie deed ik er nog niets mee. Toen dook Reiki plotseling op in een boek dat ik aan het lezen was en kort daarna vond ik boeken over Reiki bij de kringloop. Telkens voelde ik dezelfde aantrekkingskracht die ik al die jaren geleden al voelde. Ik kon er niet om heen en wilde dat ook niet meer. Angst was er ook niet meer, daar had ik inmiddels grondig aan gewerkt om mezelf daarvan te helen. Ik ging op zoek naar Reiki trainingen en vond mezelf in een ondoorzichtig woud van aanbieders. Ik kwam er niet uit. Er was één vrouwelijke Reiki Master die me aansprak en die goed aanvoelde maar zij had geen Reiki trainingen gepland staan. Ik besloot het los te laten en erop te vertrouwen dat er wel iets op mijn pad zou komen als ik er klaar voor was. En dat gebeurde ook. Een aantal maanden later was ik in gesprek met iemand en ineens dook het beeld van de Reiki Master voor mijn ogen op. Ik besloot nog eens op haar website te kijken en dit keer stond er een training Reiki I aangekondigd, precies één week later! Er was nog één plekje vrij in de groep en ik kon aanschuiven. Het moest zo zijn.

Reiki I en Reiki II

Eind september vorig jaar ontving ik mijn Reiki I inwijding van Marijke Vink, Reiki Master van de Reiki Alliance volgens het Usui Shiki Ryoho systeem. Een prachtige ervaring om te mogen leren werken met Reiki. Het voelde heel natuurlijk aan en stroomde al direct vanaf het begin tussen Marijke en mij. Het afgelopen jaar heb ik veel geoefend om Reiki toe te passen, zowel bij mezelf als bij anderen. Afgelopen zomer begon het opnieuw te kriebelen en ging ik met Marijke in gesprek over Reiki II. Hierbij leer je Reiki op afstand te sturen naast nog een heleboel andere toepassingen. Heel even hoorde ik weer een echo van mijn moeders stem van vroeger en voelde ik haar angst voor het onbekende, het ontastbare, het ‘zweverige’. Alleen dit keer sterkte het mij in mijn keuze, omdat ik nu weet dat wat voor mij goed voelt ook goed voor mij is. Het past op mijn pad. En zo gebeurde het dat ik vorige week door Marijke ingewijd ben in Reiki II.

Loslaten en vertrouwen

Het is een heel proces geweest van loslaten en vertrouwen. Loslaten van controle en het zoeken naar verklaringen en bewijzen. Vertrouwen op mezelf en mijn innerlijke kracht. Reiki zie je niet, het is niet tastbaar net zoals veel andere vormen van energetisch werk. Toch ervaar ik de werking en kracht ervan heel sterk. Bij mezelf en bij de mensen en dieren die ik behandel. De kracht van Reiki is genuanceerder en verfijnder dan dat wat tastbaar is. Het is het aanvoelen van wat stroomt en wat vastzit. Het zit in sensaties die mij een boodschap geven en mijn handen sturen. Telkens opnieuw ben ik weer verwonderd en dankbaar voor wat Reiki brengt.

Zelf ervaren?

Wil je na het lezen van mijn verhaal zelf een keer ervaren wat Reiki voor je kan doen en welke mogelijkheden er zijn, neem dan gerust contact met me op. Je bent van harte welkom!

Liefs Rosalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *