30 januari 2021blog

Eenvoud
het lijkt zo eenvoudig
niets is echter minder waar
levend in een uiterlijke wereld
die draait om ego, geld en macht

Eenvoud zelf
is eenvoudig in al haar eenvoud
maar om haar kust te bereiken
leg je een lange weg af
en vele lagen van jezelf neer

RH

Het land Simplicity

Het land Simplicity lijkt zo op het eerste gezicht een gemakkelijk te bereiken plek. Er zijn inmiddels veel initiatieven om simplicity oftewel eenvoud in al haar verscheidenheid aan te prijzen en mensen ertoe te verleiden de reis er naartoe te laten ondernemen. Zo zijn er ook talloze zelfbenoemde guru’s te vinden die onder de noemer spiritualiteit de mensen de weg er naartoe wel willen wijzen. Simplicity is bijna verworden tot een platgetreden pad, een nieuw soort vermaak in een wereld die veelal om uiterlijk, materie, geld, snelheid en maakbaarheid draait.

Simplicity is echter verre van maakbaar en al helemaal niet snel te verkrijgen. Als je het land simplicity werkelijk wil bereiken, is niets anders nodig dan de intentie van een oprechte terugkeer naar jezelf. Naar je eigen basis. Jouw zuivere kern vormt de ingang.

Simplicity draait om leven in eenvoud. Jezelf ontdoen van alle verhalen en alle dramatiek. Laat achter wat je niet meer dient, zonder om te kijken. Richt je aandacht op wie jij bent, ontdaan van alle rollen, hokjes en stempels. Wie ben jij, als er niets anders meer is?

Terugkeren naar die basis en de eenvoud lijkt zo simpel, maar voor de meeste van ons is het een ware uitdaging in een maatschappij die zoveel anders vertegenwoordigt. We zitten vaak met zoveel lijntjes vast aan een uiterlijke, materiële wereld waarin we gewend zijn geraakt aan instant bevrediging van onze behoeften en aan luxe en comfort.

Het is sommigen gegeven om een leven te leiden afgezonderd in de stilte van een klooster. In die omgeving ligt ware eenvoud dichterbij. Hoe minder afleiding en verleidingen, hoe korter de reis naar simplicity. In die zin zou je kunnen zeggen, dat de situatie die we nu collectief meemaken en ervaren met lockdowns en avondklokken misschien wel een verkapte zegen is. En een uitnodiging vormt, om met vele mensen samen onze stappen te zetten op onze innerlijke reis naar simplicity.

Tegelijkertijd kunnen we ons afvragen of het de bedoeling is dat we allemaal massaal het land simplicity betreden. Misschien zijn sommige bestemmingen in dit leven om een goede reden zo moeilijk bereikbaar voor velen. En misschien is het streven naar iets, al meer dan genoeg van waarde.

Als we het zo omkeren en simplicity niet langer zien als bestemming, maar als een innerlijke reis op zich, dan ontvouwt zich een nieuw, verhelderend perspectief voor onze ogen. Eenvoud wordt dan onderdeel van je dagelijkse leven. Een terugkerend ritueel in het Hier en Nu. Wanneer je de zuivere intentie hebt en streeft naar een leven van eenvoud, verandert automatisch je kijk op wat voor jou echt werkelijk van waarde is en ertoe doet.

De boodschap van de runen EH of EHWAZ:

De rune die we trokken in combinatie met simplicity is de rune EH. Deze rune staat symbool voor het paard en verwijst naar een goede verstandhouding tussen mensen en tussen de interne en externe wereld. Ook vertegenwoordigt het de universele eenheid tussen mens en goddelijkheid. EH roept op tot eenheid, verbinding en samenwerking. Het nodigt je het uit tot het heroverwegen van verschillende aspecten in het leven en het bijstellen van prioriteiten. Bekeken vanuit het perspectief van simplicitity lijkt EH ons erop te wijzen dat simplicity het best bereikt kan worden door vanuit zuivere intentie samen te werken en een verbinding met het goddelijke in onszelf aan te gaan. Om dit te volbrengen, is het van belang je prioriteiten te heroverwegen en een duidelijke keuze te maken welke kant je op wil gaan.

Verkennende oefening/vragen

Om aan de slag te gaan met simplicity reiken we je een oefening aan met daarbij een aantal vragen ter overweging. Neem een moment in stilte en ga eens na wat in deze anders dan andere tijd, waarin van alles aan zekerheden en vanzelfsprekendheden uit de buitenwereld is weggevallen, voor jou werkelijk van waarde is gebleken? In andere woorden, waar ben je dankbaar voor? Adem dit diep in. Pak dan een vel papier en tekenspullen en laat je hand intuïtief die waarde en dankbaarheid die je voelt in een beeld overbrengen op papier. Probeer hierbij zo min mogelijk na te denken, maar teken vanuit het gevoel wat je ervaart en laat jezelf verrassen door wat er op papier ontstaat. Kijk na afloop naar het resultaat en laat het rustig bij je binnenkomen. Welke boodschap zit in de tekening die je voor jezelf gemaakt hebt? Dat wat het eerste in je omhoog komt, is vaak de krachtigste boodschap. Veel plezier en succes!

Affirmatie

Affirmatie bij simplicity (opent het hartchakra, dit chakra is de grote verbinder: het verbindt de onderste drie chakra’s met de bovenste drie; onze instincten met onze hogere vermogens.):

Ik ben en draag alles al in me wat ik nodig heb.

Heb je vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van dit blog of wil je je ervaring met ons delen, laat dan vooral een berichtje voor ons achter! Door te delen komen we samen verder en dat is fijn. Voel je warm welkom en uitgenodigd daartoe. Dankjewel!

Veel liefs,
Rosalie en Leonie

—————————————————————————————————————–

Spelen met de ity’s is een samenwerkingsverband van Rosalie Heefer en Leonie Verbrugge

Illustratie:           Leonie Verbrugge
Tekst:                   Rosalie Heefer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *