22 mei 2020blog

Dertien volle manen lang, werkten Leonie Verbrugge en ik met liefde en plezier aan ons gezamenlijke project Cirkels dat we met jullie deelden via onze blogs. Het leverde een prachtige, intuïtieve reis op die ons op allerlei wonderlijke bestemmingen bracht en nieuwe inzichten gaf. Jullie enthousiasme op de blogs voelde als de spreekwoordelijke kers op de taart. En dat smaakt naar meer!

Spelen en verwonderen
Vandaag, met een speelse nieuwe maan in het teken Tweelingen, gaan we verder met spelen en delen. We gaan ‘spelen’ met de kracht van de ity’s en nemen jullie mee op ontdekkingsreis langs plekken die we samen, intuïtief, gaan verkennen. We bezoeken licht én donker, geëffende paden én rauwe rafelranden, tegenstellingen én verbindingen.

We duiken de diepte in, zwemmen naar de oppervlakte en verkennen alles, ja werkelijk alles daartussenin.

Superspannend natuurlijk, want net als jullie zien ook wij het totaalplaatje nog niet. Net als bij ons vorige project werken we op basis van vertrouwen en volledige overgave. We vertrouwen op elkaar en op alles wat zich aandient, wanneer het zich aandient en hoe het zich aandient. We vertrouwen op jullie, jullie aanwezigheid hier, jullie heldere energie en jullie enthousiasme. Bovendien vertrouwen we op een gedeelde nieuwsgierigheid naar wat er allemaal nog te ontdekken is en de zoete beloning van verwondering daarbij.

‘Ken Uzelve’ prijkte al in de Griekse oudheid boven de tempel van Apollo waar het Orakel van Delphi huisde. Anno 2020 voegen wij daar in alle bescheidenheid graag aan toe: ‘Verwonder Uzelve’.

Iets over de ity’s
Een paar jaar geleden las ik, Rosalie, een artikel in de Happinez over spiritueel leider en yogameester Sri Swami Sivananda. Hij schreef en componeerde ‘Het lied van de 18 ity’s’ waarin hij een reeks praktische instrumenten samenbundelde, met als doel meer inzicht te krijgen in je leven. Hoe dan, vraag je je misschien af? Nou, door even afstand te nemen en als het ware vanuit verwondering door een ity -bril naar de werkelijkheid te kijken. De 18 ity’s en hun boodschap raakten me zo, dat ik er mee ben gaan werken voor mijn eigen groei en ontwikkeling destijds. Ik mocht de kracht ervan ervaren en sindsdien koesterde ik een stille wens om er meer mee te gaan doen. Nu is dat moment aangebroken samen met Leonie.

Ity ritueel
We gaan het wel ietsje anders doen dan Sri Swami Sivananda deed. In plaats van achttien ity’s kiezen we  voor een wat uitgebreider spectrum. Hoeveel het er precies zullen zijn, zal de tijd ons vanzelf laten zien. De ity’s vormen in elk geval ons uitgangspunt en onze leidraad. Alle ity’s samen vormen één eenheid en zijn onderling verbonden door hun uitgang ‘ity’.

Elke volle maan komen Leonie en ik bij elkaar voor een eigen Ity-ritueel en tijdens dit ritueel trekken we een Ity-kaartje. Deze delen we met jullie via onze social media kanalen. De getrokken ity, bepaald dan het thema voor ons eerstvolgende blog. Leonie creëert hierbij vervolgens intuïtief een beeld en ik wijd me aan de tekstuele invulling die zich bij me aandient. Rond iedere nieuwe maan delen we dan ons blog met jullie. En, wie weet, ontvouwt zich hier gaandeweg nog wel meer uit voort…

Save the date
Eerstvolgende volle maan en het allereerste Ity-ritueel:         Rond 5 juni 2020

Eerstvolgende nieuwe maan en het eerste Ity-blog:                 Rond 21 juni 2020

Wij hebben er enorm veel zin in en voelen beide dat we aan het begin van een heel bijzonder avontuur staan. Voel jij die tintelende blijmakende spanning ook, hop on board!

Je bent zó welkom!

Liefs,
Rosalie en Leonie

——————————————————————————————————————–

*** Spelen met de kracht van de ITY’s is een initiatief van Leonie Verbrugge en Rosalie Heefer ***

© Illustratie en vormgeving: Leonie Verbrugge
© Woord en tekst: Rosalie Heefer

All rights reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *