9 maart 2020blog

Volle maan

Vandaag komen we thuis. Zo meteen om 18.48 bereikt de maan wederom haar volste vorm. We ontvangen een Volle Maan in het teken Maagd. Het teken dat ons verbindt met de aarde waarop we leven. De aarde die ons draagt, waarheen we ook maar gaan. De aarde die ons altijd weer opvangt, telkens als we vallen. De aarde die ons met alles wat zij geeft, voedt en verzorgt. De aarde, die wij als mensheid veel te vaak maar voor lief nemen en zelfs op vele fronten verwaarlozen en kapot maken. Maar, diezelfde aarde is gemaakt van liefde en liefde is onverwoestbaar. Liefde is ons thuis.

Thuiskomen

Ken je dat gevoel? Dat gevoel dat je hebt nadat je een paar weken op vakantie bent geweest en je die allereerste stap weer in je eigen huis zet. Dat gevoel! Haal dat gevoel eens op in je herinnering. Doe je ogen even dicht en beleef het alsof je het op dit moment beleeft. Beschrijf dat gevoel eens voor jezelf. Hoe voelt dat precies voor jou?

Ik herinner me een moment een paar jaar geleden toen we thuiskwamen na drie weken kamperen op een Franse camping. We hadden het superfijn gehad. Na een lange rit terug reden we onze oprit op. Mijn oudste dochter, die destijds een jaar of zeven zal zijn geweest, stapte uit de auto, liep naar de voordeur en zodra deze openging vloog ze vol overgave met armen en benen om de deurpost heen en overlaadde ter plekke de deurpost vol zoenen. In haar ontlading zuchtte ze: “Oh, huis wat heb ik jou gemist en wat ben ik blij weer bij je te zijn.”

Dit is hoe thuiskomen voelt: als een zucht van herkenning. Het terugvinden van iets dat je gemist hebt. Ineens klopt alles weer!

“It’s a funny thing coming home.
Nothing changes. Everything looks the same, feels the same, even smells the same.
You realize what’s changed is you.”

~F. Scott Fitzgerald~

De beloning

Dertien manen geleden zijn we met elkaar een avontuur aangegaan, niet wetend waar het uit zou komen. We hebben gezaaid, gevierd, geoogst, gerouwd, gewied, gesnoeid en losgelaten. We hebben vele lagen in onszelf ontdekt, bekeken en aangeraakt. Deze lagen zijn eindeloos. Telkens als je denkt dat je ze allemaal wel gehad zult hebben, ontdek je weer nieuwe. En dat is precies hoe het hoort te zijn! Laat het je niet ontmoedigen als de gedachte zich bij je aandient dat je hier toch al geweest was. Dat je dit toch al doorgewerkt had. Dat dit toch nu echt wel achter je lag. Laat het je juist sterken en motiveren als je opnieuw uitgenodigd wordt te kijken en aan te raken. Een laagje dieper te gaan. De beloning na elke laag is dat gevoel van thuiskomen. Je komt steeds meer thuis. Thuis bij jezelf. Thuis in jezelf. Er bestaat geen grotere beloning dan dat!

Plezier

Geniet van het onderweg zijn! Welke taken en doelen er misschien ook in een groter plan voor ons besloten liggen. En of je die nou in het leven ontdekt of niet. Laat het los. Het is niet van belang. Als het nodig is dan vind het je wel. Echt! Vertrouw daar maar op. Maak er geen strijd van. Daarmee pijnig je jezelf alleen maar. Strijd is kost voor het ego. Het spirituele pad is geen wedstrijd. De ziel kent geen winnaars en verliezers. Enkel en alleen winnaars! Het leven is bedoeld licht te zijn en jouw licht te verspreiden. Maak plezier prioriteit in je leven. Laat je vuur branden. GENIET!

“Joy comes to us in the ordinary moments.
We risk missing out when we get too busy chasing down the extraordinary.”

~Brené Brown~

Every end is a new beginning

Met deze volle maan die de lente aankondigt, sluiten Leonie en ik de cirkel van ons project Cirkels en onze gezamenlijke maandelijkse volle maanblog. Wij voelen ons enorm dankbaar dat we dit samen mochten doen dertien volle manen lang en dat we dit met jou mochten delen. Tegelijkertijd ontsluiten we hiermee nieuwe initiatieven en potentieel dat klaar ligt. Daar waar iets eindigt begint altijd weer iets nieuws. We gaan ontdekken en ervaren wat dat voor ons gaat zijn. We houden je op de hoogte!

Vanuit ons hart willen we je bedanken voor wie jij bent. Dank voor je aandacht, interesse, openheid en betrokkenheid bij ons en onze boodschap.

Dank je wel!

Gayatri Mantra

Een laatste cadeau van ons aan jou, om uit te pakken is deze link naar de Gayatri Mantra. De Gayatri Mantra is een eeuwenoude mantra die voorheen strikt geheim werd gehouden en alleen gedeeld met bepaalde ingewijden (lees: mannen, want voor vrouwen was het sowieso uitgesloten). De kracht en vibratie van deze mantra is enorm. De mantra verbindt het licht van buiten met het licht in jou. Het brengt je bij je hartsgevoel, jouw innerlijke thuis.

Liefs,

Leonie en Rosalie

—————————————————————————————————–

Project Cirkels is een co-creatie van Leonie Verbrugge en Rosalie Heefer
Illustratie: Leonie Verbrugge
Tekst: Rosalie Heefer

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *