17 juni 2019blog, Geen categorie

Welkom en fijn dat je er bent!

Vandaag, maandag 17 juni, staat om precies 10.47 de maan op haar volst aan de hemel. Klaar om ons een nieuwe fase in te leiden. Het is bijna zover, want we naderen de vooravond van de zonnewende op 21 juni, ook wel bekend als midzomernacht. Het is het moment dat alles haar hoogtepunt bereikt. De dag is nu op haar langst, de nacht op zijn kortst. We worden omringd door uitbundig licht en groen. De natuur laat ons zien hoe we van een periode van groei liefdevol en zacht transformeren naar een periode van rijping.

Raken en aanraken

In relatie tot jezelf als ook tot anderen stap je nu telkens voorzichtig wat dichterbij. Contact maken en in verbinding zijn, betekent jezelf en elkaar durven raken en aan te raken. Het is als het ware een betoverende dans van aantrekking, aftasten en wegduwen. Heen en weer. Je hartslag vormt het ritme en leidt de weg naar diepgang en intimiteit. Dit kan heel spannend en zelfs ook voor velen beangstigend zijn. Dichtbij komen is kwetsbaar. Het is jezelf laten zien zoals je bent van binnenuit. Zonder beschermlagen. Puur en open.

Heling

Hoe vaak kampen we niet met onzekerheid en een tekort aan zelfvertrouwen en liefde voor onszelf. Bouwen we dikke muren om onszelf heen. Bedoeld ter bescherming, terwijl die ons wel beschouwd meer schaden dan ons beschermen. Stel jezelf eens de vraag: Waartegen moet je beschermd worden? Tegen pijn, verdriet of teleurstelling? Zijn dat nou niet juist ingrediënten om van te groeien? Pijn laat ons zien waar onze wond zit. Het laat het licht naar binnen. Zonder pijn kunnen we niet groeien. En zonder groei helen we niet. Het is onderdeel van het proces van iedere transformatie.

Rijping

Net zoals de wonden van een boom helen wanneer er takken afbreken, zo helen wij ook. Van binnenuit, zodra we bereid zijn naar onze pijn te kijken. Het er te laten zijn. Zonder oordeel of verwachting. Enkel erkenning van wat er is. We leggen onze handen erop, laten onze tranen vrij en troostend helen we onszelf en daarmee de wereld om ons heen. Rijping is een innerlijk proces. Het is het leren zien en erkennen van de pijn en littekens van onze ziel, zodat we deze ook mogen herkennen in een ander. Rijping verzacht ons. Vergroot ons empathisch vermogen. Stemt ons milder en opent ons hart.

Nieuwe maan in kreeft

Aankomende Nieuwe Maan op 2 juli staat in het waterteken Kreeft en valt samen met een zonsverduistering. Net zoals nieuwe maan staat voor een nieuw begin en volle maan staat voor hoogtepunten, zo dienen verduisteringen voor diepgaande transformaties. Ze helpen ons meer licht en inzicht te krijgen in ons spirituele pad. De invloed van deze volledige eclips is daarom voor sommigen nu al voelbaar. Oude pijn kan geraakt worden, waardoor gekwetste, sombere gevoelens naar boven komen en geuit worden. Deze zonsverduistering kan hiermee een belangrijk keerpunt voor je betekenen. Een eclips opent nieuwe deuren door andere resoluut dicht te gooien. Dit kan abrupt aanvoelen en veel bij je losmaken. Zie deze gebeurtenis dan ook als een uitnodiging om bewust stil te staan bij jezelf, bij wat je voelt en ervaart. Het biedt je een kans om met de ondersteunende kracht van nieuwe maan en de transformerende kracht van de zonsverduistering op een dieper niveau te helen en een kosmische stap vooruit te zetten.

 

Ego says, “Once everything falls into place, I’ll feel peace.”
Spirit says, “Find your peace, and then everything will fall into place.”

~Marianne Williamson~

 

Een oefening in stilte ♡

Zoek een rustig plekje en ga lekker zitten. Adem een paar keer langzaam en diep door. Voel jezelf zitten en laat jezelf wat dieper in die houding zakken. Leg dan je ene hand op je maagcentrum en je andere hand op je hartcentrum. Ontspan je armen met je ellebogen omlaag. Adem rustig door en voel je handen op beide plekken op je lichaam rusten. Verbind jezelf met jezelf. Wordt één met jezelf. Laat je handen rustig liggen op die plek en adem door. Laat jezelf met iedere ademhaling wat zachter worden van binnen. Merk je dat je gedachten hebt of komen er gevoelens omhoog. Laat ze er maar rustig zijn en adem er doorheen. Visualiseer wolkjes boven je hoofd en laat iedere gedachte die voorbijkomt opgaan in een wolkje. Zie hoe het wolkje voorbijdrijft. Het ene na het andere. Herhaal dit voor iedere gedachte die langskomt. Zo vaak en lang als nodig. Hang er geen oordeel aan, ga er niet in mee, blijf er niet in hangen. Keer telkens weer terug naar je ademhaling en het voelen van je handen op je maag- en hartcentrum. Laat de energie stromen en ervaar de eenheid die je bent. Wanneer je voelt dat de oefening rond is voor je, haal dan een keer wat dieper adem, laat je handen rustig zakken en open zacht je ogen. Blijf nog even zitten in je stilte en ervaar hoe het nu met je is.

Vind je het fijn om begeleid te worden in deze oefening, beluister dan het bijgevoegde audiobestand (ingesproken door Rosalie).

—————————————————————————————————–

Wil je jouw ervaring met ons en anderen delen. Heel graag! Laat een berichtje voor ons achter of neem persoonlijk contact met één van ons op. We wensen je veel zachtheid en licht.

Liefs,

Leonie en Rosalie

—————————————————————————————————–

Project Cirkels is een co-creatie van Leonie Verbrugge en Rosalie Heefer
Illustratie:
Leonie Verbrugge
Tekst en audio: Rosalie Heefer

 

One Comment

  • Dank voor weer een blog om over na te denken. En dank voor de mooie illustratie, quote en de begeleide meditatie. Die was echt heel fijn nu na een lange dag vandaag.
    Xxx
    Brigit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *