18 mei 2019blog

Hallo! Welkom bij het derde gezamenlijke blog uit het jaarproject Cirkels van Leonie en mij. Fijn dat je erbij bent! Het is weer zover, een maan(d) is voorbij gegleden en vanavond om 23.11 zal ze weer prachtig vol aan de hemel verschijnen. Een volle maan in schorpioen. Hoe is deze maand voor jou geweest? En wat staat je er het meest van bij?

Een nieuwe stap

We naderen zo stilletjes aan het einde van de lente. De volle maan kondigt haar laatste ronde aan voordat de zomer haar intrede doet. We sluiten een cirkel af, om weer met een nieuwe te beginnen. We hebben contact gemaakt, met ons hart en met elkaar. Gekozen wat we wilden zaaien. Onze intenties bekrachtigd. Nu is het tijd voor een volgende stap. Een stap van hechting en aarden. Van verbinding tussen binnen en buiten. Van licht en donker. Het vrouwelijke en het mannelijke. Yin en Yang.

Verhalencirkel

Iedere stevige eik, elke fladderende vlinder en elke bloem is net als jij en ik ooit ontstaan uit een klein zaadje. Om groot en stevig te kunnen groeien is een goede basis nodig. Een, die je de ruimte geeft om jezelf diep en breed te laten wortelen. Je wortels vormen ten slotte het fundament en de houvast van je leven.

Niet iedereen groeit op, op dezelfde grond en hierdoor ontstaan gaandeweg ons leven onderlinge verschillen. Van groot en opvallend, tot klein en heel subtiel. Kijk naar een veld vol bloemen en zie hoe elke bloem uniek is. Ieder van ons kent ook zo een eigen verhaal. Dat verhaal vormt de cirkel waarbinnen we ons bewegen. Het is onze veilige plek, binnen de grenzen van deze cirkel is alles ons bekend en vertrouwd. Dit wil niet zeggen, dat alles hierbinnen ook altijd even prettig, gezond, of het beste voor ons is. Bij lange na niet zelfs. Maar de angst voor wat er buiten die grens ligt, hoe aantrekkelijk het misschien ook is en hoe groot het verlangen ook kan zijn, weerhoudt velen er een leven lang van om de cirkel te doorbreken.

De cirkel doorbreken

The wound is the place where the Light enters you. ~Rumi~

Toch ligt juist in dat doorbreken van de cirkel onze sleutel tot groei. Een rups wordt nooit een vlinder als het bang blijft voor het donker van de cocon. Een bloem zal nooit opengaan als ze bang blijft om in het licht te gaan staan. Om licht en donker te verenigen, is het nodig om beide met elkaar te verbinden. Om harmonie te creëren, zoals de tonen die samenkomen in de muziek. En zo geldt het ook voor ons.

Wanneer ik bereid ben eerlijk naar mijn verhaal te kijken en de opening te zien, dan is dat het moment dat ik de  stap door de cirkel heen kan zetten om een nieuwe cirkel te gaan lopen. Dit markeert het begin van een spiraal van groei die ikzelf creëer. Van een afstand, zal ik de cirkels waar ik vandaan kom kunnen aanschouwen en het oneindige lemniscaat erin zien. Ik zal ontdekken dat het ene niet zonder het andere kan bestaan. Licht is geen licht zonder het bestaan van het donker. Het vrouwelijke kan zichzelf alleen als vrouwelijk ervaren dankzij het bestaan van het mannelijke. Yin is alleen Yin dankzij het bestaan van Yang. Klein is enkel klein bij het bestaan van groot. Eenheid bestaat dankzij het bestaan van dualiteit en vice verse. Alles wat is, bestaat bij de gratie van het bestaan van een tegenpool of een tegenstelling.

Het hart en de bloem van het leven

Enkel en alleen het hart kent de waarheid. Deze zin ontsprong vandaag, de dag voor volle maan, ineens vanuit mijn (Rosalie) binnenste. En zo voelt het ook, als waarheid. Ons kloppende hart vormt zowel de bron als de weg naar Eenheid. Met ons hart geopend is het veilig om ons te hechten. En door ons te hechten kunnen we onze verhalen laten samensmelten, hoe uiteenlopend ze ook zijn en hoe groot het contrast ook is. Ik ben een andere jij. Jij bent een andere ik. Samen verbinden we onze cirkels, zoals de bloem van het leven verbonden is. Verbonden door een oneindige Liefde.

Afsluitende overwegingen

Wat is jouw verhaal? Waar zit jouw opening in de cirkel? Wat heb je nodig om er door heen te stappen en te groeien? En wat kan je allemaal doen om jezelf te verbinden?

Bekijk voor meer inspiratie, motivatie en een steuntje in de rug eens deze prachtige documentaire van The Goddess Project. Laat je raken door de verhalen van meer dan 100 vrouwen en de boodschap die zij voor je hebben.

—————-

Een mooie, inspirerende maand vol prachtige groei gewenst!

Liefs,

Leonie en Rosalie

—————————————————————————————————–

Project Cirkels is een co-creatie van Leonie Verbrugge en Rosalie Heefer
Illustratie: Leonie Verbrugge
Tekst: Rosalie Heefer

2 Comments

  • Dankjulliewel voor weer een prachtig blog en schitterende illustratie dames. En hoe mooi past het bij het proces waar ik nu middenin zit. Ik ben klaar om uit mijn (oude) cirkel te stappen en vanuit mijn hart te gaan leven.
    De documentaire moet nog even wachten omdat ik op vakantie ben en het prachtig weer is vandaag. Ik ga er weer een heerlijke buitenmiddag van maken, net als afgelopen woensdag. Het is hier zo fijn met een waar vogelkoor de hele dag door, de warmte van de zon, rust in mijn hoofd en even helemaal niks moeten.
    xxx
    Brigit

    • Dankjewel lieve Brigit voor je fijne reactie en mooi hoe alles aansluit. Geniet van vandaag en veel liefs, Rosalie xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *